4 noiembrie, după Colectiv

   1. Doar tăvălugul din stradă curăță leprele. Nu s-a strigat niciodată ”Asasinii”. Până acum. Atenție însă la crăciuni, nicușoridani, oengeuri cu foamea-n gât. Nu fiți iarăși gospodine de la Apaca. Am mai trecut prin asta și știm ce-a urmat. Cap limpede vă doresc.

   2. Ponta, ascultă aici la băiatu’: dă-le telefon porcilor de Piedone și Oprea, spune-le să se care și să ne lase. Nu fi tembel, astfel vei dezamorsa bomba ce stă să-ți explodeze la cur.

   3. Iohannis, nu te-am votat așa cum nici Ponta nu a avut parte de votul meu. Nu mai cred în politica românească de foarte mulți ani. Dar ieși naibii din birou și ascultă strada, cei din stradă te-au scos din Sibiu și te-au adus la Cotroceni. Spulberă imaginea de mut al Albei ca Zăpada pe care o ai. Poate că morții te intimidează, observ că cei vii nu o fac prea bine.

   4. Încă ceva, de-aici de la căpșunărie, pentru cei ce ies în stradă: observați, vă rog, marile mitinguri din țările cu tradiție civică – sindicatele franceze din transport, sindicatele germane din siderurgie, sutele de mii de spanioli ce ies la acțiune, etc. Oamenii se adună într-un singur loc, cu miile sau zecile de mii. NU se mișcă precum pișatul boului. Stau acolo, scandează, urlă, rezistă. Nu se-mpart în grupuri pe străzi, nu se rup în pâlcuri. Asta nu e solidaritate. E paradă. Mișcându-vă, le dați apă la moară celor interesați ca lupta voastră să se termine mai repede. Să îmbrățișăm câteva reguli bazice de civism, zic.

   5. Unchiule Sam, dragă Volodea, e bine să auziți acum ce spun oamenii din stradă. Vorbiți cu procurorii să facă totuși curat până la capăt printre leprele astea ce-au condus până acum. Oricum, încetișor, îi veți pune la butoane tot pe-ai voștri. Dar dați cu mătura, acum, că valul e nervos.

   6. Oprea, acum: ”foarte mulți miniștri au avut coloane oficiale”. Jegosule, nemernic ce mânjește haina militară: nu ți-e rușine, mă? De ce n-ai pârât până acum, mucea?

   7. Imbecilii, câtă frunză, câtă iarbă! Să se știe, mârțoagele astea nu mai au ce căuta în Parlament. Mihăiță Calimente (PNL): ”Mulțimea să-i voteze pe bulgari”.

   8. Există o găleată pe care scrie, malițios, ”tinerii frumoși și liberi, hipsteri, sataniști, masă de manevră, oengiști naivi, postaci, etc”. Fac o mare greșeală cei care consideră că intrăm cu toții, la grămadă, acolo. Sunt deja extrem de sătul de complexul ăsta de superioritate manifestat patologic.

   9. Arșinele, Mălaimare, Dafineascooo! Prost moment ați ales, mă! La spartu’ târgului, ca netotu’.

   10. Auzi, Mialaki? Dacă am avut neșansa să te scoli din somn, fă și matale un lucru giorno zilele astea. Sfătuiește-l pe șefu’ să desemneze bine. Fără nepoți, curve șantajabile, fără licurici prea grași sau rahați ce-și pigulesc sprâncenele cu girofarul. Bine? Altfel veți lua la chitări în cap, de n-a văzut neam de neamul vostru de la gibon încoace.

12186625_1011230325618496_7715372704858476811_o

   11. În timp ce lumea e în stradă, studiourile de televiziunile primesc la microfon politicieni ce vântură vorbe:

– ”Avem nevoie de spirit civic”
– ”Trebuie să facem reforme în profunzime”
– ”Până acum s-au făcut lucrurile de mântuială”
– ”Vinovații să plătească”
– ”Haideți să depolitizăm funcția publică”

   Cu mâna pe sufletul meu laic, vă-ntreb: bă, în grijania mamelor voastre, ce-ați făcut până acum? Rușine realizatorilor de emisiuni care nu taxează brusc asemenea aberații.

Anunțuri