Claudiu Manda, prazul viril al Craiovei

   Claudiu Manda este sculă pe basculă la Craiova, apasă pedalele când are chef și-nvârte mereu cheile potrivite pentru ca șansa să-i surâdă în viață. Un playboy distins cu haina pe umăr printre oltence, a ajuns băietul șef la PSD și deputat în Parlament. Ce mai, mândria familiei și steaua luminoasă a unei întregi generații de visători. Este expert contabil, absolvent al Colegiului Național de Apărare ca orice demnitar ce se respectă și doctorand în Management la Univ. Valahia din Târgoviște.

   Claudiu este dezinvolt, curtenitor cu doamnele și excesiv de respectuos în public. Cândva era pe cai mari și cât pe ce s-ajungă ministru în guvernul Ponta, doar soarta crudă l-a oprit la Craiova să-și vadă mai departe de motociclete și de grupul parlamentar de prietenie româno-indoneziană.

   Manda se dovedește a fi în privat un porc jalnic, ca foarte mulți dintre cei ce se cațără și ajung în fotolii calde cu masaj inclus pe șoric. Cu câteva zile în urmă, după o discuție ce a dat în clocot pe pagina sa de socializare, deputatul zâmbăreț și-a introdus pur și simplu membrul viril în mama unuia dintre participanții la discuție. L-a căutat pe acesta pe messenger și și-a arătat mușchii intelectului în toată splendoarea lor, dar nu oricum, ci românește, semidoct, fără cratimă. Așa cum îi stă bine oricărui demnitar cu ”ștofă”: ”băgați-aș p..a în mă-ta” i-a spus interlocutorului său, un român stabilit peste hotare.

   Nu am niciun fel de îndoială, Manda este și el la fel de spoit ca mulți parveniți ajunși în posturi-cheie, oferite de partide drept recompense pentru gheșefturile realizate de-a lungul timpului. Plata și răsplata, e peste tot la fel. Doar că la noi atmosfera este puțin diferită, nu există criterii chiar atât de bine stabilite și ajung în funcții rapandulele ilustre pe care doar soarta le ajută să nu dea cu mucii în fasole din prima zi de activitate.

   Tupeul lor este fantastic, senzația de impermeabilitate în fața judecății oricui este totală. De aceea, din scaunele pe care le ocupă, se comportă ca niște arendași infecți cu biciul în mână. Culorile politice nu mai contează, Andu e PSD-ist de frunte la Craiova, dar sunt convins că mâine va apărea un alt exemplar asemănător din PNL sau din oricare altă adunătură politică. A tunat și i-a adunat, toate ciorile astea vopsite în privighetori cu tril sublim își lasă găinațul peste tot, fără diferență și fără niciun fel de deferență pentru ceilalți. Au dat din coate, au împins ”dreptul” și au trecut cu limba exact peste zimpirigul care trebuie.

Claudiu, te pup dragule. Să nu se supere mama dumitale, dar tare ghiolban ai mai crescut. 

”Academia Cațavencu” online 12 dec. 2016

Publicitate