Bula noastră cea de toate zilele

   Aștept cu nerăbdare tânguirile ce vor veni după alegerile parlamentare de duminică, voi geme de satisfacție văzând cum se vor instala din nou în fotolii aceiași indivizi libidinoși, aceleași mutre de mafioți incurabili, găștile se vor schimba între ele pentru o mai bună reorganizare a fondurilor pe sistemul ”frate, hai să-mpărțim felia” și totul se va reașeza în matcă.

   Pentru că nu vom capabili să căscăm ochii. Din nou ne vom lăsa scuipați în gură de liotele de securiști deghizați în lupi ai democrației și pentru a nu știu câta oară ne vom ascunde după axiome ieftine gen ”am votat răul cel mai mic”, ”am stat acasă, oricum nu ai ce să le faci”, ”votăm degeaba, tot ne fură” etc.

   Zilele trecute vorbeam cu un amic și au aterizat ideologiile și doctrinele în discuție. O temă falsă, desigur, pe românește ”un rahat de pierdut vremea” – nu mai există doctrine, nu mai există morală în politică, nu mai există drum de urmat. Astăzi, în 2016, sunt doar două direcții: est sau vest, corupție profundă sau măcar încercarea de a o stopa, transparență, drepturi civile, democrație sau lipsă de comunicare, înfundarea în dogme sau dictatura găștilor de partid. Sunt doar două direcții: vestul european cu toate relele sale pe care le-am putea evita dacă mintea ne-ar sta la locul ei sau întoarcerea la tupeul cronic al comuniștilor camuflați în drapel al libertății.

   Sunt enorm de multe șanse să ne întoarcem pentru că mesaje de acest gen circulă doar în bula noastră digitală, pe net, aici unde reușim să ne găsim cei care mai avem puterea de a ne asculta argumentele, chiar dacă nu împărtășim de cele mai multe ori aceleași valori și principii. Aici ne lovim zilnic de dovezi, de imagini, de fapte de corupție, aici vedem zilnic mizeria sistemului politic actual, aici apar leprele tip Oprea, Secureanu, cazuri gen Hexi, Colectiv, aici apar copiii arși, miliardele furate, curvele și amantele de prin birouri, cumnații și nepoții lor, ofurile și nervii noștri. Aici, în bulă, ne mai limpezim ideile și reușim să vedem și altfel realitatea pe care ei încearcă să ne-o servească în alt mod.

   Nu e un mesaj care dorește comentarii, ci doar o a nu știu câta defulare. Inutilă. Pentru că nu va trece de online, la fel ca zecile de mii de discursuri asemănătoare. Nu va ajunge la nea Vasile de pe uliță, cel pe care îl doare în cur de soarta celor care vin din urmă. El va vota letargic, roșu-n obraji, cu capul plin de țuică și cu speranța că pe cupon vor mai veni 5 lei în plus la anul.

Anunțuri