Martor

   Se întâmpla demult, pe când mergeau foarte des pe malul mării. Amândoi se închinau vietăților marine, vracilor din adâncuri și își vindecau rănile cu iarba de sub stânci. Îi striga apa în miez de noapte să-i adoarmă și să-i treacă prin păcatele sexului nebun, să le arate cum se mușcă pielea până la sânge și coama cum se ține în pumni. Aveau ritualul lor pe care nu l-au împărțit niciodată cu nimeni. Mereu i-am văzut ca pe o pereche de tineri vrăjitori ce încercau să tragă cu dinții de valuri și să aducă orizontul mai aproape, să-l lungească pe nisip, lângă ei. Nopți de-a rândul m-am ascuns printre copaci și i-am urmărit de la distanță cum încep să se joace, le-am descifrat mișcările stranii, încete și rotunde din genunchi, și le-am fost complice de la distanță. Am fost martor tăcut al incantațiilor, al îmbrățișărilor, am asistat la micile lor războaie juvenile și m-am lovit de arbori, încercând să nu fiu descoperit atunci când fugeau către mine pe neașteptate.

   Nimeni nu s-ar fi gândit că anii se vor duce ca pisicile grăbite pe acoperiș, că nu-i vor lăsa să se revadă, că el nu-și va mai trece mâinile prin părul ei și nu-și vor mai consuma niciodată setea împreună. Seri toride din care nu ieși întreg la minte, evadezi epuizat în zori. Dimineți intense, crude, animalice, care nu pot fi așezate în calendar.

   Au plecat indiferenți, cu mințile atacate de confuzii. Fiecare cu bucata lui de orizont în buzunar. Adversari din categorii ciudate. S-au dus ca doi puștani pedepsiți în cazemate, purtând războaie cu final incert. Voi încerca să-i caut peste ani, să-i întreb ce își mai amintesc de tinerii aceia care fugeau pe plajă, printre palmieri, rupându-și buzele reciproc, acoperindu-se cu nisip și scoici ciobite.

@

Reclame