Despre gay și praf în ochi

Mă felicit în gând pentru faptul că în ultimele săptămâni nu am bătut deloc apa în piuă despre referendum. Prezența la vot arată că este un subiect nul pentru imensa majoritate a românilor, foarte puțină lume ducându-se cu exuberanță pe fenta mizerabilă a unor politicieni bigoți, ipocriți și incredibil de penali.

Este, totuși, un semnal extraordinar. Tradus simplu, pe înțelesul tuturor, în special al ipochimenilor politici: „Băieți, nu mai merge, s-a cam terminat vrăjeala! Nu mai puteți prosti pe nimeni. Chiar și morții din cimitire au dezvoltat fobie pentru urnele voastre.”

– – –

„România decide prin referendum dacă interzice căsătoriile gay”

„Dacă nu votezi, doi bărbați îți vor putea adopta copilul – avertizează Coaliția pentru Familie”

„Mai clar, imposibil. Dragnea și PSD vor folosi votul pentru a câștiga sprijin într-un moment dificil. În vară, corupția a scos în stradă mii de oameni. Dragnea, președintele Camerei Deputaților, urmărit în trei cazuri de corupție, ar putea intra la închisoare în următoarele zile. Presiunea pe care Guvernul o exercităasupra Justiției transformă România într-o țintă pentru Bruxelles, alături de Polonia și Ungaria, exemple ale atacurilor populiste îndreptate împotriva separației puterilor în stat.”

„La Vanguardia” – 7 octombrie 2018

Cotidianul spaniol, nu tocmai soroșist și/sau progresist, observă foarte corect esența evenimentelor care au loc în aceste zile la noi în țară. Miza este evitarea intrării după gratii a lui Liviu Dragnea, referendumul fiind doar o perdea de praf pentru mințile mult prea înfierbântate, orbite de „posibilitatea” ca un ocean de homosexuali să înece mult prea creștina și blânda populație dunăreano-carpato-pontică.

La mine, în Căpșunistan, e prima zi de toamnă adevărată. Simt frigul cum coboară din Pirinei la malul mării, iar pe străzi își fac apariția covoare de frunze galben-maronii. Noi, ca de obicei, pierdem din ochi fundamentalul și lăsăm ca șușanelele să ne ia mințile.

Publicitate