Nemernici vs. Libertate

Mi se tot spune în ultima vreme că ar trebui să moderez un pic tonul, să nu mai fiu atât de acid în comentarii privind realitatea românească deoarece am scos o carte, pot răni orgolii și cititori, se pot pierde eventuale relații. Este foarte adevărat și sunt conștient de acest lucru. Dar nu mă pot opri văzând ultimele declarații ale Noricăi Nicolai. Sper să se desfacă pământul cât mai curând și s-o înghită pe nemernica asta cât mai repede:

„Întrebată dacă oamenii mai pot ieși la proteste spontane dacă Guvernul ar adopta într-o noapte un document de tipul OUG 13, Norica Nicolai a răspuns: „Nu, nu mai poate ieşi nimeni. Eu cred că a specula pe ideea Ordonanţei 13 la nesfârşit nu face bine absolut nimănui (…). Cred că trebuie să intrăm toţi într-o logică a respectului faţă de lege şi pornind de la acest lucru, să ne comportăm ca atare, fie că suntem la Putere, fie că suntem în Opoziţie.” 

„Nu în ultimul rând, întrebată dacă libertatea de expresie în secolul 21 nu este mai importantă decât o procedură birocratică, preşedinta Consiliului Naţional ALDE a replicat: „Nu. Libertatea de expresie în toate statele se realizează în raport de procedurile statale, care ţin de promovarea acestei libertăţi. Suntem liberi să spunem orice. Dacă dorim să manifestăm, trebuie să manifestăm într-un cadru organizat şi reglementat de către statul în care facem acest lucru.” – g4media.ro

Publicitate