Ba(m)buinul

Bă, Orlando!
Băi, ticăloșilor!

Eu aș vrea să vă iasă planurile astea de izolare a României. Aș vrea să reușiți să ne scoateți din UE, să închideți țara din nou între granițe, cu bariere, cu vize, cu cozi la trecerea frontierei. Să mor dacă n-aș vrea.

Aș vrea să vă iasă treaba în așa fel încât toți românii din diaspora să fie trimiși înapoi în țară. La modul absurd să nu mai poată locui, munci, să nu-și mai poată desfășura viețile acolo unde se află acum. Mi-ar plăcea să fie expulzați și cei care nu mai au cetățenia română și să se întoarcă la ei acasă, la Bacău, la Pătârlagele, de unde mama dracului au plecat.

Da, prostovanilor, mi-ar plăcea să reușiți să trageți România înapoi cu vreo cincizeci de ani, iar noi, cei care locuim afară, să fim trimiși acasă.

Să se umple trenurile, avioanele, vapoarele, să fie cozi de zeci de kilometri la Nădlac. Mi-ar plăcea enorm acest lucru.

Pentru că n-ar mai rămâne nimic din voi, termitelor! Milioanele care ar fi nevoite să se-ntoarcă v-ar strivi în picioare ca pe niște gândaci de bucătărie. În doar câteva săptămâni.

Publicitate