In memoriam

Știri pe unul dintre cele mai importante canale de televiziune spaniole.

Penultima știre: sâmbătă spre duminică, ora 4.00, în parcarea unui club foarte cunoscut din Madrid. Un grup de tineri se urcă pe capote și urinează pe mașini. Unii dintre ei vomită. Sunt foarte beți. Printre ei sunt și două fete care își ridică fustițele și se ușurează printre vehicule. Ca divertisment, un puști lovește cu piciorul o oglindă care se desprinde și cade în bucăți.

Ultima: Japonia. Hisashi, 24 de ani, vânzător într-un hipermarket. Acasă și-a instalat o cameră de supraveghere. Câinele său merge la baie, își face nevoile și trage apa apăsând cu laba mânerul bazinului. Ies amândoi la plimbare. Omul nostru are pungi și o sticlă de plastic. Apă și un pic de detergent. Pentru a spăla locul în care amicul patruped urinează.

Prezentatorii nu comentează. Zâmbesc și închid jurnalul cu urările obișnuite pentru un week-end excelent. Dar ironia fină, mușcătoare, bine așezată, rămâne.

Mai există în lume și televiziuni care știu să facă meserie. Inclusiv să aducă aminte publicului când moare un poet, în detrimentul nulităților prezente pe ecrane în fiecare zi.

Publicitate