Dadaism

O tânără termină liceul cu profil de bio-chimie în 1994. Trei ani mai târziu devine asistentă medicală, absolvind școala postliceală de stat. Lucrează într-un spital județean și la cabinetul unui medic de familie. În 2002 pleacă în occident unde, după un examen pentru omologarea diplomei și cursuri pentru învățarea limbii, lucrează ca asistentă medicală până astăzi. Să presupunem că vrea să se întoarcă în țară.

În acest moment, pentru a lucra în sistemul sanitar românesc, trebuie să dea nu știu câte diferențe, taxe, hârțogăraie, o perioadă de practică (wow!) într-un spital/cabinet/clinică și, limpede ca lumina zilei, ar trebui să aibă și un plic cu câteva mii de euro pentru șpaga de la angajare. Deci statul care te-a format ca profesionist nu mai dă doi bani pe tine. Iar politicienii, această specie ipocrită, vor ca românii să vină înapoi.

Tot în această perioadă un infractor italian lucrează ca medic chirurg în România pe baza unei diplome false obținută într-o facultate inexistentă din Kosovo.

Absurdul sublim al unui stat condus de penali.

Publicitate