Miracole la Notre Dame

„Dumnezeu a făcut o minune. Crucea de aur și o serie de tablouri și alte valori de patrimoniu au fost salvate de focul ucigător.”
„Miracol!”
„Divinitatea a avut grijă de creștini!”

Sunt doar câteva fraze care încă se mai rostogolesc prin locurile frecventate de conspiraționiști, mistici și fani ai bubulimii universale. Prin fițuici care urmăresc doar clickbaitul rapid au mai apărut canistre cu benzină și teroriști care abia așteptau Săptămâna Mare ca să distrugă catedrala din Paris.

S-ar cuveni câteva precizări. Am prostul obicei de a aștepta concluziile unor oameni mult mai pregătiți și inteligenți decât mine. Urmăresc cu mare atenție câțiva specialiști în lumea arabă, recunoscuți pe plan mondial. Din partea serviciilor de informații franceze nu au apărut niciun fel de semnale care să indice implicarea terorismului islamic. De asemenea, nicio grupare nu a revendicat dezastrul de la Notre Dame. Ar fi fost o victorie extrem de mare pentru orice fanatic.

57319738_2508296729204435_2642957122580512768_n

Miracole, dacă tot suntem porniți pe varianta asta, sunt doar două:

Primul poate fi găsit în manualul de Chimie din școala generală. Aurul se topește la 1064 de grade Celsius. Dacă s-ar fi atins această temperatură în interiorul catedralei nu s-ar mai fi salvat nimic. Nici crucea, nici tablourile trimise la Louvre, nici celelalte valori descrise în presa franceză.

Al doilea miracol constă în faptul că Darius Vâlcov era ocupat cu bugetul României și nu a avut timp să treacă pe acolo.

Publicitate